Δελτία τύπου

Δ.Τ. «ΠΑΤΡΙΣ» 17.11.2010

Συνεχίζονται οι επιτυχημένες εκδρομές οικολογικού χαρακτήρα στον Κήπο των Αισθήσεων (Event Catering).

Αυτήν την εβδομάδα τον «Κήπο» επισκέφτηκαν οι μαθητές της 4ης και 5ης Δημοτικού του 2ου & 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλικαρνασσού.

Για άλλη μια φορά οι συνεργάτες της Event Catering και οι γεωπόνοι της εταιρείας Μ&Μ Κατασκευαστική Πρασίνου είχαν την ευκαιρία να ξεναγήσουν τους μικρούς μαθητές στους χώρους του Κήπου των Αισθήσεων όπου τους ενημέρωσαν για τα 200 είδη φυτών και δέντρων -αρωματικών, καλλωπιστικών, υδρόφιλων, φυλλοβόλων, αειθαλών κ.λ.π.- που υπάρχουν εκεί και να μιλήσουν μαζί τους για την οικολογία και το ρόλο της για τη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας.

Κατόπιν τα παιδιά επισκέφτηκαν το φυτώριο του «Κήπου» όπου έγιναν για λίγο μικροί κηπουροί και φύτεψαν τα δικά τους γλαστράκια.

Η συνέχεια επιφύλασσε μια γευστική έκπληξη. Οι chefs της Event Catering αφού μίλησαν στα παιδιά για τη χρήση των αρωματικών φυτών στη μαγειρική, δημιούργησαν μαζί τους λιχουδιές που οι μικροί μαθητές γεύτηκαν χαλαρώνοντας στους χώρους του Κήπου των Αισθήσεων.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων θα συνεχιστεί καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Δ.Τ. «ΠΑΤΡΙΣ» 20/10/2010

Εκδρομές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον Κήπο των Αισθήσεων (Event Catering).

O «Κήπος των Αισθήσεων», συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα παιδικών δραστηριοτήτων διοργανώνει, για την τρέχουσα σχολική περίοδο, οργανωμένες περιηγήσεις, στα πλαίσια των σχολικών εκδρομών, υπό την μορφή περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ξενάγησης.

Σκοπός της επίσκεψης στο χώρο είναι:

  • η επαφή και γνωριμία των παιδιών με τα διάφορα είδη φυτών
  • η κατανόηση της σημασίας των φυτών και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης
  • οι εφαρμογές που αυτά έχουν σε τομείς της καθημερινότητας π.χ. διατροφή, φαρμακευτική χρήση, κατασκευή χαρτιού
  • η συμμετοχή σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τη χρήση φυτών (μαγείρεμα, φύτεμα κλπ)
  • η ψυχαγωγία σε ένα μοναδικό περιβάλλον πρασίνου

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010 φιλοξενήθηκε η Β & Γ τάξη του 2 & 5 Δημοτικού Σχολείου Αλικαρνασσού.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον κήπο από τους ανθρώπους της Event Catering και τους γεωπόνους της εταιρείας Μ&Μ Κατασκευαστική Πρασίνου όπου ήρθαν σε επαφή με διάφορα είδη φυτών και δέντρων -200 είδη αρωματικών, καλλωπιστικών, υδρόφιλων, φυλλοβόλων, αειθαλών κ.λ.π.-

Με αφορμή τη γνωριμία με το «πράσινο» τα παιδιά συμμετείχαν σε μια συζήτηση με αντικείμενο την οικολογία, την προστασία των δασών από το κόψιμο και της φωτιές, την ανακύκλωση χαρτιού αλλά και γενικότερα τα φυτά, τις κατηγορίες τους και την χρήση αυτών στην καθημερινότητά μας.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο φυτώριο του «Κήπου» όπου τα παιδιά φύτεψαν τα δικά τους φυτά σε γλάστρες που πήραν μαζί τους.

Τέλος είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε «μαγειρέματα» με τη χρήση αρωματικών από τους κήπους υπό την καθοδήγηση τους Chef της Event Catering και να απολαύσουν τις δημιουργίες τους χαλαρώνοντας στους χώρους του «Κήπου» και στον παιδότοπο.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων θα συνεχιστεί καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

- Event Catering, Ηράκλειο Κρήτης -